As You Wish: ‘The Lobster’ & finissage DWM #28: Sabine Oosterlynck

14 maart 2019
​​​​​​​Sabine Oosterlynck sluit haar expo op De Witte Muur af met een filmvoorstelling. Op zo. 24/03 om 17u kruipt ze in de stoel van filmprogrammator i.h.k.v. As You Wish. En het wordt er eentje van formaat: Sabine Oosterlynck koos voor ‘The Lobster’ (2015) van Yorgos Lanthimos. Na ‘The Favourite’ hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen wie dat is, maar neem het van ons aan: ook zijn Engelstalig debuut is een absolute must-see.
the lobster

Om de drie maanden nodigen we een beeldend kunstenaar uit om zijn of haar werk te tonen op 'De Witte Muur'. Sabine Oosterlynck fleurt het Sphinx café cultureel verantwoord op met ‘copy_endless_paste’ sinds 4 januari. Tijdens de finissage op zo. 24/03 (om 19u) nodigen we je graag uit voor een drankje. Dan zal Sabine graag een woordje uitleg geven over haar nieuwe project: een residentie-periode bij het EI (Experimental Intermedia Gent). Hiervoor nodigt ze Ieke Trinks uit om met haar en de buurt een interactie aan te gaan.

Maar eerst maakt ze promotie in de filmwereld, want ze schopt het tot programmator. In het kader van As You Wish koos ze voor Yorgos Lanthimos’ ‘The Lobster’. Op zo. 24/03 om 17u kan je deze fenomenaal onderkoelde zwarte komedie komen bezichtigen op het witte doek. En dat het de moeite zal zijn: een onaantrekkelijke Colin Farrell en een onsympathieke Rachel Weisz in een onfortuinlijke dystopische samenleving zorgt voor onvermijdelijk genot. Met een schitterende bijrol van Oscarwinnaar Olivia Colman. 

De volgende De Witte Muur-kunstenaar is Sassafras De Bruyn. Sassafras is illustratrice, ook bekend van het programma uit 'De mooiste herinnering' uit 'Iedereen Beroemd'.

 

Meer info?