Avant-première 'Eighth Grade'

5 februari 2019
Bo Burnham ken je misschien vooral als komiek/cabaretier, maar het 28-jarige multitalent heeft nog heel wat meer in zijn mars. Met zijn regiedebuut 'Eighth Grade' tackelt hij enkele universele waarheden over opgroeien maar vertelt hij ook het zeer specifieke verhaal van de generatie jongeren die werd geboren met de smartphone in de hand. Op di. 19/02 kan je deze langverwachte film in avant-première komen bekijken!
eighth grade

De 14-jarige Kayla is een doorsnee Amerikaanse tiener die haar laatste jaar voor high school probeert te overleven. Haar perfecte puberproblemen, zoals een vader die er niets van begrijpt, gênante gesprekken met de jongen die ze leuk vindt en zwembadfeestjes, lijken niets nieuws onder de zon. Alleen doet de generatie die nu 14 is dit alles onder de alziende en veroordelende ogen van YouTube en Instagram. 

Burnham wilde met 'Eighth Grade' vooral sociale angst in beeld brengen, een onderwerp dat hij vaak aankaart tijdens zijn comedyshows en waar hij het zelf ook moeilijk mee heeft. En uiteraard is een tienermeisje daarvoor het perfecte vehikel. 

Take care, like and subscribe. Gucci!