Benefietvoorstelling t.v.v. DreamCATchers vzw

29 december 2016
Het Gentse kattencafé DreamCATchers organiseert, samen met distributeur Entertainment One en Sphinx Cinema, een benefietvoorstelling van 'A Street Cat Named Bob' op do. 12/01. Om 19u45 vertonen we de film in avant-première en dat ten voordele van DreamCATchers vzw. De organisatie helpt volwassen katten van Dierenasiel Gent en de gelijkgezinde vzw Kat Zoekt Thuis aan een nieuwe thuis.
Dreamcatchers

'A Street Cat Named Bob' vertelt het waargebeurde verhaal van James Bowen, een Britse straatmuzikant die op jonge leeftijd dakloos werd en aan heroïne verslaafd geraakte. Tot hij in 2007 een gewonde kat aantrof en zich over hem ontfermde. Hij ging ervan uit dat het dier hem op een bepaald moment wel opnieuw zou verlaten, maar het tegendeel was waar. Bob – de naam die hij de kat gaf, naar een personage in Twin Peaks – begon hem overal te volgen. Tot in Covent Garden toe, de plek waar hij elke dag ging om gitaar te spelen en geld te verdienen. De twee werden een hit bij toeristen, en ze zijn sindsdien onafscheidelijk. James, die door de liefde van Bob van zijn verslaving afgeraakte, schreef een boek over hun ontmoeting, en de rest is geschiedenis.

Maar ook toekomst! Want het boek, dat een instant succes werd (wereldwijd reeds 5 miljoen verkochte exemplaren), is nu ook verfilmd door James Bond-regisseur Roger Spottiswoode met het opkomende Britse talent Luke Treadaway als James Bowen en.. Bob als Bob!

De Britse krant The Observer omschreef de film als 'hartverwarmend', en de Amerikaanse krant Los Angeles Times zag 'een hard en teder portret van een drugverslaafde wiens leven een onverwachte wending neemt, wanneer een kat plots zijn pad kruist'. Vandaag zet James Bowen zich in voor het welzijn van straatkatten.

Bij de avant-première zullen verschillende bekende dierenliefhebbers aanwezig zijn. 

Meer info en tickets via deze link