Feelgood in Sphinx

22 december 2023
Terwijl kerstversiering deze donkere dagen wat klaarder maakt, is er ook in ons filmprogramma meer dan één lichtpuntje te vinden! Films die als een warm dekentje voelen, die je lichaam doen tintelen en je met een gelukzalig gevoel terug naar huis sturen.

En om het jou gemakkelijk te maken, verzamelden we vijf films in onderstaand lijstje: Perfect Days, Wonka (NV en OV), Simple comme Sylvain, Robot Dreams en Winter Break (The Holdovers).
Robot Dreams, feel good film in Sphinx
  • Perfect Days 

    Een tedere ode aan de alledaagse schoonheid met in de hoofdrol Hirayama. Hij kuist routineus toiletten in Tokio en lijkt perfect gelukkig te zijn met het simpele leven dat hij leidt.
     
  • Wonka (NV en OV)

    Deze prequel op het wereldberoemde boek van Roald Dahl is fantasierijk en verrukkelijk, niet in het minst door Timothée Chalamet en Hugh Grant als Oompa Loompa.
     
  • Simple comme sylvain

    In deze verfrissende romcom krijgt een professor filosofie een affaire met een ‘simpele’ timmerman. Over aantrekking, intellectualisme en de zin en onzin ervan.
     
  • Robot Dreams

    Een robot en een hond sluiten een heel bijzondere vriendschap. Deze kleurrijke animatiefilm is de perfecte remedie tegen eenzaamheid en een oproep om jouw vrienden nog eens dicht tegen je gilet te trekken.
     
  • Winter Break (The Holdovers)

    Een magische throwback naar de jaren '70 waarin een leerkracht geschiedenis en een jonge onruststoker tot elkaar veroordeeld zijn tijdens de vakantie. Deze kerstklassieker in wording raakt, zonder ooit melig te zijn.

Klik op de filmtitel voor meer info en tickets.