Laatste vertoning 'Wat hebben we verdiend vandaag?'

13 december 2018
Als je wil weten hoe het er vandaag de dag écht aan toe gaat op een Vlaamse boerderij, dan is deze documentaire een absoluut unieke must-see. De eerste zes voorstellingen bewezen zo'n groot succes dat we er nog eens vier hebben toegevoegd. Dan ontdekt u meteen ook hoe de vork in de steel zit!
Wat hebben we verdiend

Cineast Brecht Vanhoenacker volgde anderhalf jaar lang werk en leven op zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven. Aan hun keukentafel praten verschillende landbouwers met onbeteugelde passie over hun vak. De gesprekken leveren zowel ontroerende als grappige momenten op, maar het is vooral hun oprechte liefde voor het boerenbestaan die blijft nazinderen. Want boeren zijn mensen die honderd procent voor hun passie kiezen, elke maatschappelijke verandering voelen en niet bang mogen zijn om zichzelf opnieuw uit te vinden.

Bovendien stelt de documentaire zich vragen over hoe in onze samenleving omgegaan wordt met voedsel en of diegenen die de eerste schakel zijn in de productie ervan wel genoeg zeggenschap krijgen.

Maandag 21/01 om 20u kan je deze documentaire voor de laatste keer bekijken!


Meer weten?