Murielle Scherre gaat voor bizar, satirisch en – uiteraard – sexy

10 mei 2019
Voor de nieuwe Film in zicht lieten we de keuze aan Murielle Scherre, lingerieontwerper en oprichter van La fille d'O. Ze koos voor de Portugese klassieker 'A Comédia de Deus' van João César Monteiro. Monteiro schreef, regisseerde en speelt ook zelf mee in dit verhaal over een excentrieke uitbater van een ijssalon. Reserveer dus alvast woensdag 12 juni voor deze bizarre, satirische komedie.
murielle scherre la fille d'o

João de Deus is bedrijfsleider en ijsmaker van Paraíso do Gelado, een bescheiden ijssalon in Portugal. Daar gaat de virtuoze bevroren-voedselkunstenaar op zoek naar de smaak der smaken. Van zijn verkoopsters eist hij niets minder dan perfectie. De excentriekeling leidt hen dan ook op rigoureuze en vooral ongebruikelijke wijze op. Bovendien houdt onze vriend João er een opmerkelijke hobby op na: vrouwelijk schaamhaar verzamelen, dat hij vervolgens in een plakboek vereeuwigt met een passend bijschrift.

Maandelijks krijgen we voor Film in zicht een filmkenner op bezoek die ons hun favoriete filmklassieker voorstelt. We bekijken dat pareltje op het witte doek en praten na met onze gast.

Meer info?