ONTroerd

4 november 2023
Sereni en Kortfilm.BE bundelen de krachten voor een unieke avondvullende programmatie rond rouwbeleving. Met een warm en troostend filmprogramma willen we verlies en verdriet bespreekbaar maken, maar ook het samenzijn en het leven vieren.

Maandag 6 november is de Colombiaans-Belgische filmmaker Juanita Onzaga bij ons te gast met een programma dat het belang van rouwprocessen onderstreept. Na de films gaat ze in gesprek met Bo Alfaro Decreton over de thema's die aan bod kwamen.
Hilum

OP HET PROGRAMMA:

 • Selva
  Sofia Quirós Ubeda, Argentinië/Chili/Costa Rica 2017, 17 min

  Het land verdrijft en de oceaan verdrinkt. Elke generatie wordt getekend door vertrek. Het meisje Selva danst op het ritme van herinneringen, in een spel dat haar voorbereidt op een onvermijdelijke scheiding.

 • Guaxuma
  Nara Normande, Brazilië/Frankrijk 2018, 14 min

  Tayra en Nara groeiden samen op aan de noordoostelijke kust van Brazilië. Ze waren onafscheidelijk. Vandaag brengt de zeebries gelukkige herinneringen naar boven.

 • Hilum
  Don Josephus Raphael Eblahan, Filipijnen 2020, 27 min

  In een landelijk kustdorpje op de Filipijnen traint Mona onder haar moeders gezag om aan de slag te gaan als professionele rouwwerker. Na een mislukt optreden trekt Mona zich terug en zoekt een sjamaan op om haar onvermogen om te huilen te genezen.

 • Our Song To War
  Juanita Onzaga, België/Colombia 2018, 14 min

  Een mystieke rivier, vissende kinderen en een oorlog die ten einde loopt in het Colombiaanse Bojaya. Op deze plek hebben dorpelingen bijzondere overtuigingen en vieren ze het specifiek doodsritueel “Novenario”. Dit zou het begin kunnen zijn van een lang verhaal, waarin geesten en mensen elkaar ontmoeten na het einde van de oorlog.

KOOP TICKETS