Opgroeien in Canada met 'Genèse'

12 april 2019
Voel je ook die lentekriebels? Deze maand kan je opnieuw wegdromen bij een zomers coming-of-age-verhaal. Regisseur Philippe Lesage bouwde al een reputatie voor zichzelf als ongewoon tedere storyteller met fictiedebuut ‘Les démons’ (2015), en versterkt dit enkel met semi-sequel ‘Genèse', op zo. 14/04 om 17u, do. 18/04 om 20u en do. 25/04 om 20u te zien in onze zalen.
genese

Opmerkelijke films die in België geen release hebben, krijgen dankzij Film Fest Gent toch even een mooie plek op ons programma. Deze maand is het de beurt aan 'Genèse'. 

De 16-jarige Guillaume slijt zijn tijd op een jongenskostschool met in stilte broeden waarop gecultiveerde, vroegwijze tieners al tientallen jaren broeden: Salingers ‘Catcher in the Rhye’ en de melancholische stem van Morrissey. Maar enkele gepijnigde blikken in de richting van zijn beste vriend Nicolas verraden een diepere innerlijke onrust. Stiefzus Charlotte heeft meer geluk en beleeft een relatief stabiele relatie met haar vriendje Maxime. Tot die jongensachtig achteloos en ervaring veinzend een open relatie voorstelt.

Meer info?