Sphinx zoekt: kattenmensen

4 oktober 2022
De vorige benefietvertoningen waren zo'n succes dat het Gents kattenadoptiecafé DreamCATchers - en hun katten - er graag een vervolg aan spint.

Daarom vertonen we op donderdag 27 oktober cultklassieker 'Cat People' (1982). Dé film voor mensen die niet begrijpen waar de angst voor zwarte katten vandaan komt én voor wie graag DreamCATchers steunt.
Cat People - 27 oktober

Het origineel werd in 1942 gedraaid door Jacques Tourneur. Daarin doet Simone Simon er alles aan om géén seks te hebben met haar man. Ze is er namelijk van overtuigd dat passie haar in een bloeddorstige panter doet veranderen. Het resultaat is een briljante en bovenal erg suggestieve oefening in suspense die teerde op de irrationele angst van sommige mensen voor (zwarte) katten. 

De remake daarentegen is iets minder subtiel. Maar hij is wel nog altijd bijzonder verleidelijk. Niet in het minst door actrice Natassja Kinski, een opzwepende score van Giorgio Moroder, David Bowie in het titelnummer en enkele perversiteiten die regisseur Paul Schrader in de film stak. Pure 80's-nostalgie in deze erotische horrorfilm dus! LEES MEER!