OP HET PROGRAMMA

dinsdag 21 oktober (vanaf 19u30)

Nina Williams: Highly Illogical
Geen touw, geen zekering: bij het highball boulderen zet Nina Williams alles op het spel. Maar op bijna vijftien meter hoogte klopt ook haar het hart in
de keel. "Too Big to Flail" heet de route die ze uitgekozen heeft en die Alex Honnold ('Free Solo'), zeven jaar geleden ontwikkeld heeft. Daar komt bij dat deze route tot nog toe door geen enkele vrouw geklommen is.
Reel Rock 14, VS 2019

Return to Earth
"Living in the moment" wordt niet bepaald vaak in verband gebracht met mountainbiken, maar toch hebben deze tweewielers de kracht om ons te laten nadenken over een simpeler leven. Mountenbikers Brett Rheeder, Casey Brown, Matt Hunter en Joey Schusler laten ons zien hoe het moet. 
Darcy Wittenburg, Darren McCullough, Colin Jones, Canada 2019

Contradicction
Als professioneel snowboarder heeft Elias Elhardt zijn grootste droom waargemaakt. En hoewel hij zijn job doodgraag doet, vraagt hij zich af of zijn passie eigenlijk wel ecologisch verantwoord is. Hij worstelt met één grote vraag: hoe kan hij beschermen waar hij zo van houdt. 
A Common Future, Duitsland 2019

Le minimaliste - A Himalayan Adventure
De Franse avonturier Eliott Schonfeld doorkruist met zijn paard Robert de Himalaya van west naar oost. Robert sukkelt over de ijzige bergpaden, terwijl Eliott zich afvraagt of hij door zijn liefde voor minimalisme toch niet te weinig materiaal heeft meegenomen. En toch wil hij eigenlijk ook nog van zijn tent, slaapzak en aansteker af. Hoe weinig is nog net genoeg?
Eliott Schonfeld, Frankrijk 2018

The Movement
'The Movement' viert de oudste vorm van bewegen die er is: lopen. Hiervoor zijn we gemaakt, niet om te zitten of te staan. Een doel en een paar schoenen (optioneel), meer is er niet nodig om de meest uiteenlopende mensen hetzelfde te laten doen. 
Anson Fogel & Tim Kemple, VS 2019

Africa Riding: Karim
Rwanda’s hoofdstad Kigali is (nog) geen hotspot voor rollerskaters. Hier zijn geen halfpipes of graffiti-artiesten. Rollerskater Abdul Karim
Habyarimana is dan ook een uitzonderlijke verschijning. Karim leeft op acht wieltjes, een levenshouding die hij ook de nieuwe generatie skaters wil bijbrengen.
Liz Gomis, Frankrijk 2018

The Longest Hole
Voor Adam Rolston en Ron Rutland is Mongolië het meest avontuurlijke golfterrein ter wereld. Samen willen ze een golfbal dwars over de Mongoolse hoogvlakte slaan. Maar gooit de combinatie van hun tegengestelde karakters en een sisyfusarbeid roet in het eten?  
Andrew King, Mongolië, Groot-Brittannië 2017

Zeppelin Skiing
Als je gaat freeriden met een Zeppelin hoef je je alvast niet druk te maken over de ochtendspits. Hoogtevrees daarentegen, vormt een groter obstakel. Gelukkig hebben Stefan Ager, Andreas Gumpenberger en Fabian Lentsch daar geen last van: ze moeten ruim 50 meter van de bergtop abseilen. 
Stefan Ager, Andreas Gumpenberger, Duitsland 2019

 


PRAKTISCHE INFO
Het huidige filmprogramma heeft een totale lengte van ongeveer 120 minuten. Tussendoor is er een pauze van ong. 30 min. Het evenement, d.w.z. het gehele programma, inclusief toelichting en een spel met leuke prijzen, duurt in totaal ong. 2,5 - 3 uur.

Tickets
voorverkoop: 16,50 euro