Het was de tijd waarin symfonische groepen als Yes en Genesis bloedserieuze conceptalbums uitbrachten en megalomane stadionconcerten gaven. De punkbeweging, die in Londen rond 1975 gestalte begon te krijgen, zette zich in de allereerste plaats af tegen deze superbands en hun humorloze mentaliteit. Punk bracht de opwinding en de rauwe energie terug, die door de technisch virtuoos musicerende symfo-bands langzaam maar zeker uit de rockmuziek waren verbannen. De industriestad Manchester maakte relatief laat kennis met de punkgospel, maar toen het eenmaal zover was sloeg het ook in als in als een bom. En dat met het eerste concert van The Sex Pistols op 4 juni 1976.

Geïnspireerd door dit belangrijke moment in de muziekhistorie beginnen Wilson en zijn kompanen een platenlabel. Wilson heeft oog voor talent, contracteert Joy Division en beleeft het grote succes van de bands. Begin jaren tachtig richt hij in een oude fabriek in Manchester de dansclub Hacienda op. Al snel is de discotheek de spil van de Britse rave-cultuur. Tien jaar later gaat de club ten onder aan drugs, geweld en financieel wanbeheer. Het platenlabel Factory Records is hetzelfde lot beschoren. 

De Britse komiek Steve Coogan leidt de kijker rond door twintig jaar popmuziek. Een uitzinnige film vol hilarische dialogen, inside jokes en cameo's.

Deze film speelt momenteel niet.