Kapelle-op-den-Bos is het geboortedorp van filmmaker Daniel Lambo. Lambo's vader was arbeider en vakbondsman in de lokale Eternit-fabriek. Het bedrijf was ooit één van de grootste asbest producerende multinationals ter wereld. Vandaag kennen we de gevolgen van asbest. En hoewel het voor velen een probleem uit het verleden is, blijkt de asbestproblematiek brandend actueel.

In het Indische dorp Kymore ontdekt Lambo een actieve fabriek die ooit in handen was van het Belgische Eternit. Het Indische dorp is een spiegel voor het verleden van Kapelle-op-den-Bos. De vervuiling werpt ook hier een donkere schaduw over het dorp. Nirmala, ex-lerares en moeder, besluit de strijd op te nemen voor de slachtoffers van Kymore en voor een schone leefomgeving.

Een pakkende documentaire over de strijd van individuen tegen de machtige asbestindustrie.

Op ma. 01/10 vindt er een nagesprek plaats met regisseur Daniel Lambo en Hanne Flachet, beleidsmedewerker van FIAN Belgium.

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.