De 12-jarige jongen is genoodzaakt voor zijn leven en familie te vechten. Hij verkoopt drankjes op straat, steelt te pas en te onpas en beschermt zijn 11-jarige zus Sahar tegen sinistere mannen. Als Zain weet te vluchten komt hij terecht in een kuststadje. Ook hier probeert hij – omgeven door kleurrijke figuren in dezelfde erbarmelijke omstandigheden – zijn hoofd boven water te houden.

De Libanese actrice en regisseuse Nadine Labaki weet met 'Capharnaüm' een ongekend melodrama af te leveren. Haar manier van regisseren is bovenal verrassend gedurfd: ze omarmt niet alleen een ingenieuze flashback-structuur, maar gebruikt ook voornamelijk non-professionele acteurs die voor aanvang van de film het tragische leven leidden dat ze zo scherp verbeeldt. Deze aanpak werpt vruchten af, zo blijkt uit de Prijs van de Jury die de film ten deel viel op het afgelopen Filmfestival van Cannes. Ook won de film op Film Fest Gent dit jaar de North Sea Port Publieksprijs! 

'Capharnaüm' stelt de kijker een ongemakkelijke vraag: wat is de bestaansreden voor de allerarmsten? Een must-see voor iedereen die onrecht een naam wil geven.

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.