In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder maar ook niet met elkaar. Al snel ontstaat een gepassioneerde romance, die wordt bemoeilijkt door de politiek en andere tegenslagen.

Eerder maakte regisseur Pawlikowski al de alom bejubelde film 'Ida', over een jonge Poolse non die achter een duister familiegeheim komt. De lof voor 'Cold War' is echter nog aanzienlijker: de film werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. Last but not least is de film tijdens de slotavond van Film Fest Gent bekroond met de Grand Prix voor beste film.

Wij beloven je het volgende: na het zien van deze film zul je minstens 10 minuten naar woorden moeten zoeken. Filmmagie van de bovenste plank!

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.