Met de komst van een vuilnisbelt net naast hun deur wordt het utopische leven van de familie verstoord. Walid is woedend en zweert hun manier van leven te verdedigen. Maar Soraya denkt dat een terugkeer naar Beirut misschien het beste idee is. Ondertussen krijgt hun 17-jarige dochter Tala warme gevoelens voor Tarek, de knappe coördinator van het project. En de jonge en energieke Rim wordt steeds luidruchtiger in haar verzet. Als de stortplaats hun gezondheid en levensonderhoud in gevaar brengt, worden hun opties steeds schaarser.

'Costa Brava Lebanon' is een prachtige en subtiel drama met heerlijk samenspel van de acteurs. De film werd geselecteerd voor twee prestigieuze filmfestivals, die van Venetië en Toronto. 


  • POTLUCK?
    Voor de film organiseren we een potluck in 't café. Haal je kookkunsten boven, breng een potje 'Lebanon style' mee en proef ook van wat anderen hebben bekokstoofd. Want eten maakt gelukkig. Eten verbindt. En via smaken leren we elkaar en andere culturen kennen.

    Op FOMOFILM-avonden koken we dus voor elkaar (ja, jij ook voor ons!), iedereen proeft iets nieuws en team Sphinx doet de afwas zodat jij op tijd in de zaal kan voor de film. Een ideaal recept dus. Welkom vanaf 18u30!

     
  • Smaakt naar meer?
    Ontdek de boeiende selectie reisgidsen en kaarten die Atlas & Zanzibar naar maandelijkse gewoonte voor ons maakt. LEES MEER
Deze vertoning is afgelopen.