Als tiener heb je al een meer onstuimig, koppig leventje. Dat tienerleven speelt zich af in een boerendorp in de Kempen anno 1900, wat het er zeker niet makkelijker op maakt voor Louis! Zijn bron van escapisme is De Leeuw van Vlaanderen, een klassieker van Hendrik Conscience, een manier om uit het ruwe boerenleven te vluchten.

De befaamde Antwaarpse regisseur Robbe De Hert presenteert een Vlaamsch tableau waarin gretig gevloekt en geravot wordt, een belerende tik rond de oren is niet uitzonderlijk. Voor idyllische, romantische scènes is er ook zeker tijd: flikflooien in het hooi, zwemmen in de rivier, feestje vieren na de oogst… Het leven op den buiten is niet altijd hard, weet je wel!

Natuurlijk kan je een hele checklist van bekende Vlamingen afvinken: acteurs als Chris Lomme en Jaak Van Asche, maar ook komieken Gaston Berghmans en Leo Martin. Zelfs muzikanten Raymond Van Het Groenewoud en Wannes Van De Velde verschijnen in begin 20ste-eeuwse tenue. Hun bedenkelijke Kempisch dialecten neem je er dan wel bij! 


  • NAGESPREK met Stijn Coninx, toenmalig regieassistent van Robbe De Hert.

“Ik start mijn trektocht in mijn geboortedorp, Keiem. Ik keer terug naar mijn jeugd en ga in gesprek met de mensen die ik ken van vroeger. Hoe is mijn dorp geëvolueerd doorheen de jaren? Is er veel veranderd of is alles bij het oude gebleven?” - Jelle Vermeersch 

Deze vertoning is afgelopen.