Van de Middellandse Zee tot Japan en van India tot de Bahamas, we ontmoeten Mayol’s dichtste vrienden en familie, onder wie wereldkampioenen free-diving William Trubridge, Mehgan Heaney-Grier and Umberto Pelizzari en zijn kinderen Dottie en Jean-Jacques. Zij schetsen het portret van een man die de grenzen van het menselijke lichaam en de menselijke geest opzocht; niet louter voor het breken van wereldrecords, maar in een poging de diepe band tussen mens en water te ontrafelen.

Ondersteund door de stem van Jean-Marc Barr, de acteur die Mayol vertolkte in 'The Big Blue', brengt de film zeldzaam archiefmateriaal vanaf de jaren ’50 samen met adembenemende hedendaagse onderwaterbeelden. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe de ‘dolfijn-man’ het vrijduiken beïnvloedde en hoe hij ons een nieuw bewustzijn bijbracht over onze relatie met de natuur en met onszelf.

'Dolphin Man' laat je meedrijven op het verhaal van Jacques Mayol; de film toont zijn leven en zijn lijden. Een diepe zintuiglijke en transformerende ervaring.


Avant-première op di. 05/12 i.h.k.v. Docpoppies

Deze film speelt momenteel niet