In 1909 roept een doodzieke Theodor Koch-Grunberg (Jan Bijvoet) de hulp in van Karamakate, een sjamaan en de enige overlevende van zijn indianenstam. De zieke Duitser is op zoek naar zijn laatste hoop op herstel: een zeldzame geneeskundige plant die diep in het Amazonewoud te vinden is. Dertig jaar later duikt bij Karamakate opnieuw een westerling op. De Amerikaan Richard Evans Schultes zoekt ook naar de plant, maar hem is het enkel om geld te doen. 

Losjes geïnspireerd op de dagboeken van de Duitse etnoloog Theodor Koch-Grunberg en de Amerikaanse etno-botanist Richard Evan Schultes neemt regisseur Ciro Guerra de toeschouwer mee in het Amazonewoud, waar droom en jungle langzaamaan één worden. Bezwerend en majestueus.

De zwart-witfotografie doet bij momenten denken aan Miguel Gomes' 'Tabu', terwijl het hypnotiserende en esoterische karakter zowel Werner Herzogs 'Aguirre' en 'Fitzcarraldo' als Francis Ford Coppola’s 'Apocalypse Now' oproept. Meer dan terecht de winnaar van de C.I.C.A.E. Award op het Film Festival van Cannes (2015).

Deze film speelt momenteel niet.