️  De vertoningen van Fidelio worden verplaatst naar latere datum. We vertonen een aangepaste versie, gebaseerd op de repetities.

Om de verdere verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, verplaatsen we in overleg met de ROH de vertoningen van dinsdag 17 maart en zondag 22 maart naar dinsdag 12 mei en zondag 17 mei. 

Wie een ticket had voor dinsdag 17 maart om 20u15 kan op dinsdag 12 mei om 20u00 komen, wie een ticket had voor zondag 22 maart om 15u00 kan op zondag 17 mei komen.

Als dat niet past, kan je je ticket laten terugbetalen. Het volstaat om een mail te sturen naar info@sphinx-cinema.be met vermelding van het nummer van de bestelbon.Beethovens enige opera is een meesterwerk, een bemoedigend verhaal over risico en triomf. In deze nieuwe productie, gedirigeerd door Antonio Pappano, speelt Jonas Kaufmann de politieke gevangene Florestan, en Lise Davidsen zijn vrouw Leonore (vermomd als Fidelio) die dapper besluit om hem te redden. 

Het verhaal is rijk aan contrasten dankzij ingrediënten als huiselijke intrige, vastberaden liefde en de wreedheid van een onderdrukkend regime. De uitzonderlijke muziek omvat het beroemde kwartet uit de eerste akte, het gevangenenkoor en Florestans wanhopige schreeuw in het duister en zijn hoopvolle visioen in de tweede akte.

dinsdag 12 mei
zondag 17 mei