Hieronder vind je het programma:

19u30 The Sammy C Project
Sammy Carlson is nog altijd maar 27 jaar oud, maar de man heeft er al een hele carrière opzitten. 'The Sammy C Project' is zijn signature film. Naast een waanzinnige freestyler is hij een van de betere skiërs die z'n freestyle skills mee heeft kunnen nemen naar de backcountry. Meer dan dikke actie dus. En eerlijk is eerlijk: die skischans is meer freestyle, maar wow, wat ziet dat er dik uit.

19u30 Ascent to Powder
In 2003 heb ik een aantal maanden mogen doorbrengen in Fernie, BC. Het skigebied is niet heel groot, maar heeft eigenlijk alles. Mooie bowls, wat steilere stukken, goede treeskiing en er valt zeer regelmatig heel veel sneeuw. Maar eerlijk gezegd is het leukste van Fernie niet het skigebied, maar de mensen zelf. De locals die de skicultuur in het stadje levendig houden. Skibums die ervoor gekozen hebben om koste wat kost in Fernie te kunnen wonen. Fernie is wat mij betreft de perfecte mix tussen de échte skicultuur en commercie. Ascent To Powder is het verhaal van Fernie.

20u00 Ruin And Rose
Matchstick Productions is al jaren de vaste leverancier van films aan het Freeride Film Festival. Niet zo gek, want ieder jaar leveren de Amerikanen weer een visueel meesterwerk af. Check de trailer hieronder van Ruin and Rose maar eens. Die alleen al zou al de moeite zijn om op het grote scherm van Tuschinski te bekijken. En met skiërs als Mark Abma, Eric Hjorleifson en Cody Townsend zit het met de actie ook meer dan goed.

20u30 BAM
Afgelopen winter is het team van The white Circle naar Siberië gegaan. Het doel was avontuur. En als je maand lang midden in Siberië zit kun je zeker zijn van avontuur. Denk aan ijskoude ochtenden, de resten van een werkkampen en lawines. Maar natuurlijk ook geweldige couloirs, bijzondere ontmoetingen en heerlijke poeder. Een maand lang zaten de mannen in het wilde Kodar gebergte ten noordoosten van het Bäikal meer. Het begin en eind van het avontuur ging per Trans-Siberië-expres. Een bijzonder indrukwekkende low-budget productie.

21u15 The Fourth Phase
Er is lang gewerkt aan deze langverwachte opvolger van The Art of Flight. 'The Fourth Phase' draait eigenlijk om het zoeken naar de beste sneeuw. Travis volgt de stormen van Japan, Rusland en Alaska om de beste sneeuw te kunnen rijden op de meest bizarre locaties. Het zal je niet verbazen dat zowel de beelden als de actie heel dik zijn. Deze film moet je zien op het grote scherm.

23u00 Tight Loose
Teton Gravity Research bestaat 21 jaar en dat wordt geheel op Amerikaanse wijze gevierd. Het resultaat is een hele dikke ski- en snowboardfilm waar je je vingers bij af kunt lukken. En het toffe is dat de actie in deze film heel vet is, maar er wordt ook veel gelachen. Precies zoals een goede dag in de backcountry zou moeten zijn. Dit is zo'n film die de stoke bij jezelf tot grote hoogte aanwakkert.

00u20 Roadtrip Switzerland
In maart 2016 ging de wePowder crew op roadtrip door Zwitserland. Drie dagen, drie skigebieden. Ze zochten en vonden poedersneeuw in gebieden als Gstaad, Mürren en Engelberg. Laat je inspireren voor komende winter en geniet van de hele lekkere poederbeelden in deze leuke korte film.

Deze film speelt momenteel niet.