Garry Winogrand werd geboren in 1928. Na jaren voor simpele magazines te hebben gewerkt besloot hij fotografie als een vorm van kunst te gaan beoefenen. Het werk van een pionier: kunstfotografie stond toentertijd nog in de kinderschoenen. Winogrand maakte rauwe straatfoto’s, vol leven, vitaliteit en sterke personages. Zijn durf en oog voor compositie vielen veel lof ten deel. Maar, zijn foto's verraden ook een giftige hypermasculiniteit die hem problemen opleverde met feministische groeperingen in de jaren '60 en '70. Winogrand stierf reeds op 56-jarige leeftijd en liet na zijn dood een groot onbewerkt archief achter. 

Zoals de beste kunstdocumentaires neemt ‘Garry Winogrand: All Things Are Photographable’ de vorm aan (van het werk) van het subject. De documentaire swingt, rolt, bijt en viert, met als resultaat een iconisch en ontroerend document over een van de belangrijkste fotografen van de vorige eeuw. Het is dan ook logisch dat de documentaire de 'Special Jury Award' op het SXSW Film Festival van 2018 won én dat hij in de spraakmakende reeks ‘Cracking the Frame’ van Sphinx wordt getoond. 

“A photograph is a literal description of how a camera saw a time and space”, aldus Winogrand. Deze documentaire is een letterlijke beschrijving van hoe de kunstenaar naar zijn camera en foto’s keek. 

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.