Filmmaker Jacquelyn Mills neemt je mee in het leven van Zoe Lucas, een naturaliste en milieubeschermster die al 40 jaar op Sable Island woont. In eenvoud en harmonie leven met de natuur, die bestuderen en in kaart brengen: dat is de kern van het leven van Zoe. Nog steeds is ze geraakt door de schoonheid van het verlaten eiland waarop wilde paarden in alle vrijheid kunnen galopperen. Een melancholische ode aan een zeldzame, ongerepte natuur die – zelfs op deze prachtige afgelegen dunne zandstrook – sporen begint te dragen van menselijke vervuiling. 

Jacquelyn Mills legt het leven op het eiland vast in nostalgische pelicule beelden (16mm), met het geluid van lokale insecten als soundtrack. 
 


  • In het NAGESPREK met coaches Karen De Looze en Hanne Vandueren van BlinkOut gaan we dieper in over verbinden met jezelf.

    Er zijn nog nooit zoveel mensen langdurig ziek geweest, burn-outs zijn schering en inslag. Signalen dat er iets grondig scheelt met hoe wij ons maatschappelijk organiseren. Ook bij heel wat activisten gaat soms het lichtje uit: vaak is (te) veel, plots echt te veel. Het is nochtans van groot belang dat we als individuen voor onszelf zorgen, om samen een veerkrachtige en gezonde maatschappij te vormen. Veel mensen vinden rust, verbinding en kracht in de natuur. Wat werkt echt voor jou? Wat werkt voor de planeet? En wat doet echt deugd?

    Vanuit het kader van Blink-out gaan we met Karen in gesprek rond ont-moeten, één van de rode draden bij hun werking, en hoe mensen op eenvoudige manieren de weg terugvinden naar zichzelf, en van daaruit, naar de wereld.