Sinds najaar 2017 gidst Kuleshov jou op dwarse wijze doorheen een breed aanbod film in en rond Gent. Op Urgent.fm 105.3 wisselt het twee uur lange programma elke zaterdagmiddag bioscooprecensies met agendatips voor unieke vertoningen, verslagen en vooruitblikken, interviews, specials, soundtracks en muziekmixen in samenwerking met Supercalifragilistic. Vaste rubrieken peilen dieper naar cinema, golvend tussen arthouse en mainstream, canon en cult, klassiekers en recent werk. 


Over de film: 
Tinder kan al eens een onverwachte match opleveren. Hij (Daniel Kaluuya) is een luid kauwende maar verder voorname jongeman die niet drinkt, “TRUSTGOD” als nummerplaat op zijn auto heeft hangen en speciaal een cafeetje met een zwarte eigenaar uitkiest, zij (Jodie Turner-Smith) is ambitieuze advocaat die net een zaak heeft verloren die haar zwarte cliënt zijn leven zal kosten. Na een vrij ongemakkelijke eerste – en als het van haar afhangt enige – date, worden de twee onderweg naar huis in de auto tegengehouden door een witte politieagent.

De setting in hedendaags Amerika voorspelt weinig goeds: de interactie tussen de agent en de twee inzittenden escaleert gruwelijk. Vrezend voor een oneerlijk proces in een staat waar de doodstraf nog steeds gehandhaafd wordt, slaan de twee op de vlucht. Niet lang daarna gaan de beelden van de bodycam van de agent viraal en worden Queen & Slim het boegbeeld van natiewijde protesten.

Regisseur Melina Matsoukas maakte van deze meanderende roadmovie haar langspeeldebuut, maar werkte eerder al aan de HBO-reeks ‘Insecure’ én won een Grammy met haar video voor die andere Queen: Beyoncés ‘Formation’. En van uiterst goeie muzieksmaak getuigt ook de score van Devonté Hynes, Blood Orange voor de vrienden, en de soundtrack met onder meer een nieuw nummer van Ms. Lauryn Hill.