Justine (Kirsten Dunst) en haar kersverse hubby Michael (Alexander Skarsgard) arriveren twee uur te laat op hun eigen huwelijksfeest, maar voor haar is er geen vuiltje aan de lucht. Ze lijkt alles te hebben wat ze maar had kunnen wensen: een niet onaantrekkelijke echtgenoot, een poepchic trouwfeest op het landgoed van haar zus Claire (Charlotte Gainsbourg) en schoonbroer John (Kiefer Sutherland) en een promotie van formaat op haar werk.

Maar de tafel waaraan de dichte familie plaatsneemt, kenmerkt zich door onuitgesproken frustraties, gênante speeches en onwelkom drama. De barstjes in de familiale banden worden al snel kraters. En Justine zakt steeds verder weg in melancholie. Het duurt niet lang voor ze ontsnapt aan haar eigen feest.

Ondertussen nadert de reusachtige planeet Melancholia de aarde. Volgens kenners zijn er twee opties: of Melancholia passeert de aarde rakelings of het einde van de wereld is dichterbij dan iedereen vermoedt.


In het kader van As You Wish kiest 'De mooiste herinnering'-illustratrice Sassafras De Bruyn voor 'Melancholia'. Haar expo in ons Sphinx café als onderdeel van De Witte Muur kan  je nog tot zo. 9/06 bewonderen. Je bent ook van harte welkom voor een glaasje op de finissage na de film.