De familie Yi verhuist van California naar Arkansas. In het spoor van de verhuiswagen vangen moeder Monica (Han Ye-ri), vader Jacob (Steven Yeun), dochter Anne (Noel Kate Cho) en hun klein zoontje David (Alan Kim) een eerste glimp op van hun nieuwe woonst. Waar Monica enkel een krakkemikkige caravan op een afgelegen lap grond ziet, plant Jacob het eerste zaadje van zijn grote droom: brood op de plank brengen voor zijn gezin door Koreaanse groenten te kweken.

Monica is nogal sceptisch over de hele operatie en blijft bovendien bezorgd over de hartafwijking van hun zoontje. Het ziekenhuis ligt op een uur rijden en er is geen geld om een oppas te betalen. Na heel wat geruzie komen de ouders tot een compromis: Monica’s moeder Soon-ja (Youn Yuh-jung) zal bij het gezin intrekken. De nogal excentrieke Soon-ja brengt niet enkel wat noodzakelijke vrolijkheid maar ook minari mee uit Korea, een smaakvolle waterselder die overal waar hij geplant wordt, hardnekkig groeit.

Steven Yeun werd genomineerd voor de Academy Award voor Beste Acteur en Youn Yuh-jung werd de eerste Koreaanse acteur en de tweede Aziatische vrouw die de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol in ontvangst mocht nemen.