⚠️De release van 'Monos' wordt uitgesteld tot latere datum.⚠️

Dit om de verdere verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Zodra we meer informatie hebben, brengen we je hiervan op de hoogte.Ergens hoog op een Colombiaanse top spelen enkele lokale kinderen, zou je kunnen denken voor je de achteloos om hun schouder geslagen machinegeweren opmerkt. Hun “spel” is een rigoureuze militaire training en de geestige bijnamen waarmee ze elkaar aanroepen, zoals Bigfoot, Lady, of Rambo, zijn hun noms de guerre. Deze Monos zijn een fractie van een rebellenleger in een guerilla-oorlog waarvan Landes de specificaties liefst achterwege laat, en hun opdracht is een Amerikaanse krijgsgevangene bewaken en zorg te dragen voor hun koe Shakira.

Maar pubers blijven pubers en wanneer ze een feestje bouwen om het huwelijk van Lady en hun leider Wolf te vieren, kunnen alcohol en paddo’s niet ontbreken. De groep vervalt in een bacchanaal waar zelfs een West-Vlaamse scoutsfuif niet aan kan tippen, en koe Shakira moet het met haar leven bekopen. Leider Wolf moet boeten voor wat gebeurde onder zijn toezicht, maar zonder hem vervalt de delicate orde binnen deze minimaatschappij in chaos.   

De poëtische omgeving vervreemd van plaats of tijd en de bloedmooie beelden van cinematograaf Jasper Wolf laten het rebellenverhaal een bijna mythische proportie aannemen. De performances van de piepjonge cast, met onder meer Sofia Buenaventura, Julián Giraldo, Karen Quintero en Moisés Arias (‘Hannah Montana’, ‘The Kings of Summer’).

 

Volg de updates op onze website en social media.