In 1977 begint filmmaker Raquel Gerber haar onderzoek naar de emancipatie van de zwarte bevolking in Brazilië. Terwijl ze een blik werpt op de geschiedenis van de zwarte gemeenschappen in Brazilië in de jaren '70 en '80, volgen we het verhaal van activiste en historica Beatriz Nascimento in een zoektocht naar haar eigen identiteit. Daarbij graaft ze in de historische continuïteit tussen 'quilombos' in het verleden, van Afrika tot Brazilië in de 17e eeuw, en hun hedendaagse bestaan als drijvende kracht achter de raciale en culturele bevestiging van zwarte mensen vandaag.

Een emotionele en poëtische studie die een nieuw licht werpt op de geschiedenis en zo blijft bijdragen aan de emancipatie van zwarte gemeenschappen.  
 


  • Filmvertoning met introductie door Allan Souza Queiroz, docent en postdoctoraal onderzoeker aan het Departement Conflict- en Ontwikkelingsstudies (UGent)
     
  • Georganiseerd in samenwerking met LABO vzw en The Learning Network on Decolonization (Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen, UGent).
Deze vertoning is afgelopen