Met twee stemmen, fluit, accordeon, gitaar en kleine instrumenten creëert Canti Vaganti originele arrangementen en gevarieerde ritmes voor de poëtische, suggestieve en ambachtelijke beelden van de Italiaan Giovanni Maccelli, grotendeels gemaakt met de stop-motion techniek.

Niet alleen de muziek, maar ook Piccolino speelt de hoofdrol in deze voorstelling: een rups van groene klei, die via een paddenstoel per ongeluk in een huis in het bos terechtkomt. In elke kamer die hij binnenkomt, vindt hij een object dat hem aan een lied doet denken: een bootje in de wasbak, een fles melk in de keuken, speelgoeddieren in de kinderkamer.

In 'Piccolino filmconcert' gaan de ogen naar het scherm, terwijl geluid, geur en aanraking via de andere zintuigen binnenkomen. De kinderen genieten van een visueel avontuur, en ondertussen kriebelen de melodie van een fluit, de geur van lavendel en zachte regendruppels in hun gezicht.

Canti Vaganti, internationaal muziektheaterduo uit Madrid, combineert live muziek, intiem theater en humor, en in dit geval ook de zevende kunst.


Gitaar en accordeon | Bruno Gullo
Fluit & zintuiglijke impressies | Kateleine van der Maas
Kostuums | Canti Vaganti
Animaties | Giovanni Maccelli & Carlota Coronado
Technisch advies | Raul Baena

zaterdag 20 juli
zondag 21 juli
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.