Z'n moeder is weggegaan, z'n vader drinkt, school kan hem gestolen worden en zijn relaties lopen telkens op niets uit. En dus leidt Rusty James een leven vol alcohol, sigaretten en straatgevechten. Maar wanneer zijn broer plots terug opduikt, blijkt die erg veranderd te zijn. 

Bedwelmend mooi zwart-wit, prachtige expressionistische schaduwen, wonderlijke camerastandpunten; Francis Ford Coppola’s liefde voor de cinema en zijn virtuoze beheersing van het medium spatten van het scherm. Hij creëert een droomuniversum en The Police voegt daar de mooiste soundtrack aller tijden aan toe. Stewart Copeland, de drummer van The Police, componeerde een drijvende klankdroom waarin je aldoor het droeve voorbij tikken van de tijd hoort.

En over de cast valt ook wat te zeggen: Mickey Rourke is een jonge, knappe, sierlijke acteur, Dennis Hopper speelt de laveloze vader, Tom Waits baat Benny's Billiards uit en de amper 19-jarige Nicolas Cage schittert als Smokey. Verder zien we Chris Penn - de broer van Sean - en een 12-jarige Sofia Coppola!

Een eigenzinnige Coppola, die eerder Europees dan Amerikaans aandoet. Hij rekent definitief af met de klassieke Hollywoodfilm en levert toch een verbluffend werkstuk af met heel wat cinematografische en literaire verwijzingen. Een hoogtepunt in zijn carrière.


Keuze van Christophe Vekeman

Deze film speelt momenteel niet.