Liliane was onder de artiestennaam Laura ooit een showbizzbelofte en Eurovisiesongzangeres. Na geproefd te hebben van succes, werkt de vergeten vedette nu in een vleeswarenfabriek, waar ze aan de lopende band laurierblaadjes op industriële paté legt. Het kabaal en de klok van de werkplaats vormen naast het klotsen van de ijsblokjes in haar whisky nu de valse noten van haar schaduwbestaan. Tot Jean, een 22-jarige boksbelofte, tijdelijk in de fabriek komt werken. Ondanks de leeftijdskloof wordt de band tussen de twee alsmaar hechter. 

In haar renaissancerol etaleert Huppert haar unieke emotionele subtiliteit en complexiteit. Jean wordt gespeeld door het Franse talent Kévin Azaïs (Les Combattants), winnaar van de César voor beste acteerbelofte. De filmscore is van Pink Martini, het veelkoppige orkestensemble uit Portland, Oregon, bekend van hun nostalgische cocktail van lounge, latin pop en jazz. Defurne schreef zelf mee aan de songteksten. 

'Souvenir' is een oordeel- en ironievrij romantisch melodrama in jaren vijftig-Hollywoodstijl dat qua kleur en klassieke beeldvoering onder meer aan Hitchcock doet denken. Een hoopgevende fabel. 

Deze film speelt momenteel niet.