Miles Morales is een tiener uit Brooklyn, New York. De beet van een magische spin geeft hem superkrachten, en voor hij het weet kan Miles alles wat Spider-Man ook kan. In de tussentijd zorgt een sinistere wetenschapper voor een gat in het heelal. Zo komt Spider-Man, oftewel Peter Parker (Jake Johnson), in aanraking met Miles. Later sluit ook o.a. Spider-Man Noir (Nicolas Cage) zich aan bij het gezelschap. Alleen samen kunnen ze de evilprofessor een halt toeroepen.

Het meest opvallende aspect van deze Spider-Man-film is de bij vlagen psychedelische, maar vooral levendige visuele stijl; een kruising tussen stripboek en realiteit. Deze baanbrekende visuele stijl maakt dat ‘Spider-Man: Into the Spider Verse’ een cruciaal vervolg in de Spider-Man-reeks is. Daarnaast geeft deze film een frisse draai aan het alombekende originele verhaal. Wat dit inhoudt? Ga de film maar zien, dan weet je het!

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.