Sinds ‘Idool’ in 2003 vriend en vijand aan het scherm kluisterde om al dan niet getalenteerde “gewone mensen” ‘Without You’ van Mariah Carey te horen kwelen, is er nog geen einde gekomen aan de constante stroom  talentenjachtreïncarnaties. Toch blijven mensen kijken, en blijven mensen meedoen. Want wie weet word jij de volgende Natalia.

De 17-jarige Violet Valenski woont met haar Poolse moeder op het Isle of Wight. “Durf te dromen” is niet iets wat haar met de paplepel werd ingegeven. Ze sleurt zichzelf door school, door haar studentenjob en eigenlijk door haar leven, met als enige lichtpuntjes de open-mic-avonden in een lokale pub, met als enige publiek licht aangeschoten, ongeïnteresseerde mannen. Maar tussen die mannen schuilt een gepensioneerde operazanger.

Vlad moedigt Violet aan om deel te nemen aan de lokale voorrondes van de populaire talentenshow ‘Teen Spirit’. Al snel is de jonge vrouw verlost van heel wat illusies over de glamour van de muziekwereld. Bovendien is er ook een schitterende bijrol weggelegd voor Rebecca Hall als een gehaaide recordproducer.