Dorien heeft alles om perfect gelukkig te zijn: een eigen huis, een “goeie” echtgenoot, lieve kinderen. En toch besluipt haar die destructieve vraag: “Is dit het dan?”. Geen wilde dieren vaccineren in Afrika, geen passionele liefdesaffaires, geen grote reizen, maar een dierenartsenpraktijk waar de gevaarlijkste roofdieren voornamelijk katten zijn.

Wanneer Dorien ontdekt dat haar moeder (Katelijne Verbeke, altijd geweldig als ze een licht geschift personage mag neerzetten) haar vader jarenlang heeft bedrogen en dat haar eigen man opvallend close is met een collega, begint ze te twijfelen of dit leven wel echt is wat ze wil. Als ze dan ook nog eens een knobbeltje op haar borst ontdekt, beseft ze dat het tijd is om enkele dringende keuzes te maken.

‘The Best of Dorien B.’ werd geselecteerd als de openingsfilm op het Filmfestival van Oostende dat dit jaar volledig in het teken van vrouwen staat. Fun fact: regisseur Anke Blondé leerde haar leading lady Kim Snauwaert kennen als mama aan de schoolpoort en vond haar meteen een perfecte Dorien B.


Op di. 10/09 om 20u kan je deze film bekijken in avant-première, met aansluitend een Q&A met regisseur Anke Blondé en acteur Kim Snauwaert.

vrijdag 25 oktober
zondag 27 oktober
maandag 28 oktober
17:00
22:30
dinsdag 29 oktober
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.