Frank “The Irishman” Sheeran (Robert De Niro), een koelbloedige oorlogsveteraan die de smaak van moord niet helemaal meer uit zijn palet lijkt te kunnen schrappen, re-integreert in de samenleving als truckchauffeur voor een slachthuis. Al snel zet hij zijn eigen handeltje op met achterovergedrukt steakvlees, waardoor hij in goede aarde valt bij enkele Italiaanse liefhebbers van de betere biefstuk/maffiafiguren.

Hij wordt met open armen onthaald door Russell Bufalino (Joe Pesci, die speciaal zijn pension tijdelijk opschortte voor deze rol), de patriarch van de Bufalino-misdaadclan. Frank is een man van weinig woorden met een talent voor het opvolgen van bevelen zonder morren, kwaliteiten die Bufalino van onschatbare waarde acht. Binnen de familie promoveert Frank tot de go-to guy voor afrekeningen, en wordt hij ingeschakeld als de bodyguard en fixer van vakbondsman Jimmy Hoffa (Al Pacino).

Scorsese vertrekt vanuit Frank als oude man, de last man standing na een heftig maffialeven dat zijn slachtoffers heeft geëist, en leidt zijn gangsterprent vooruit, achteruit en zijdelings. De Niro, Pacino en Pesci bewonen hun personages gedurende decennia dankzij extra haarkleurmiddel, excellente kostuums en veelbesproken verjongingstechnologie. ‘The Irishman’ is een adaptatie van Charles Brandts boek ‘I Heard You Paint Houses’.


'The Irishman' werd genomineerd voor 10 Oscars!
- Best Picture
- Best Actor in a Supporting Role (Al Pacino)
- Best Actor in a Supporting Role (Joe Pesci)
- Best Cinematography
- Best Costume Design
- Best Director
- Best Editing
- Best Production Design
- Best Visual Effects
- Best Adapted Screenplay

vrijdag 17 januari
zondag 19 januari
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.