In maart 2018 overleed in Kenia de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn. Sudan kwam op 42-jarige leeftijd - samen met zijn soort - aan zijn einde. Maar in zijn laatste jaren was hij allesbehalve eenzaam. Dag en nacht werd hij bewaakt door gewapende rangers en liefdevol gevoerd en geaaid door zijn vaste verzorgers. Toeristen van heinde en verre wilden met hem op de foto, journalisten van over de hele wereld wilden zijn verhaal vertellen en nog steeds zijn wetenschappers vastbesloten om een manier te vinden om zijn soort te laten voortbestaan. Zo ligt zijn sperma nog voor minstens 3000 jaar opgeslagen in Europese stikstoftanks. Wat is de aantrekkingskracht van het dreigende uitsterven van zijn soort? En wat zegt dit over onze eigen soort?


Deze voorstelling wordt ingeleid door Dirk Holemans (coördinator van denktank Oikos). Daarna is er nog een Q&A met Isabelle Vertriest (WWF Field Programs Director). 

Daarna staat 'De Last Male on Earth' ook gewoon op ons programma. Vertoningen na 25/09 vind je hier

woensdag 25 september
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.