Een paar keer per week bedrijven Sarah en Saleem namelijk de liefde op de achterbank van een bestelbusje, na hun dagelijkse beslommeringen. Op een avond wordt het koppel gesignaleerd in een club in Bethlehem, waarna het niet lang duurt voordat Saleem van twee kanten de overheidsdiensten in zijn nek voelt hijgen. Er is nog een extra complicatie: de echtgenoot van Sarah bekleedt een belangrijke functie in het Israëlische leger. 

Op ingenieuze wijze toont deze film de beklemmende alledaagse gevolgen van het Israëlisch-Palestijns conflict. De Palestijnse regisseur Muayad Alayan stelde de thema’s van staatssurveillance en sociale controle eerder al aan de orde in de film ‘Love, Theft and Other Entanglements’ (2015). Samen met zijn broer Rami, met wie hij steevast samenwerkt, schreef hij het indrukwekkende Kafkaëske scenario voor ‘The Reports on Sarah and Saleem’. Geheel terecht sleepten ze hiermee de prijs voor beste film op het filmfestival van Durban in de wacht.

Een liefdesdrama dat de kijker, zonder enige twijfel, op het uiterste puntje van zijn of haar stoel positioneert.

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.