Wanneer we onze blik op het Lam Gods richten, gaat een monumentale, bovennatuurlijke wereld voor ons open. Dit werk, geschilderd door Jan en Hubert Van Eyck in 1432, gaat veel verder dan wat het ons laat zien. Achter de heilige vertelling gaat een artistiek avontuur schuil die de geboorte van onze moderniteit aankondigt.

De documentaire gaat dieper in op de breuk die het werk representeert, het realisme dat er in verweven zit en de manier waarop Jan Van Eyck, aan de hand van wetenschappelijk onderzoek, het verfijnen van de olieverftechniek, observaties en technische hulpmiddelen de schilderkunst tot een hoger niveau tilt. 'Van Eyck: De Verlokking van de Werkelijkheid' wekt de ziel die aan de oorsprong ligt van deze esthetische omwenteling weer tot leven. In een spectaculaire enscenering nemen gerenommeerde kunsthistorici ons mee naar het hart van de scheppingsdaad.

Een vertoning met inleiding en Q&A. 

In samenwerking met ARTE, RTBF, CANVAS, Stad Gent, KIK/IRPA, Lukas-Art in Flanders, Bisdom Gent, CFWB, CNC, Procirep, Belgian Tax Shelter, MSK.

Deze film speelt momenteel niet